Rocklösa gård

 Juni och vädret var på topp.

Vi gasar iväg ner mot Stjärnhov och Rocklösa gård. Tidigt som gatan åkte vi iväg i min familjs blå Nissan Qashqai. Lika kul som att rida är nästan den egna tid och pratet i bilen med varandra. Vi har hittat varann i stallet och funnit varandra. Vi är både lika och olika och det är därför vi klickar så bra. Vi skvallrar om männsikorna i stallet hemma och pratar om ditt och datt och livets alla ups and downs.

Till slut efter mycket Google maps och frågande hittar vi fram och rasslar upp på gruset utanför gården .En trevlig men lite märklig tant hälsar välkommen och visar rummet som vi inte får tillträde till förrän tretiden. Jahapp, då får vi ställa väskorna i den fina hallen och kanske ta en kaffe då. Men nähä, det går inte för den lilla kaffemaskinen som finns laddas först klockan tre får vi veta och då serveras också en kaka. En kaka! Vi trodde det skulle bjudas på hembakat och mys. Men det är en liten köpekaka och en per person.

Nåväl, vi är ju inte där för att äta kakor utan för att rida så vi beger oss till stallet som ligger nån kilometer iväg. Igen är det inte helt lätt att hitta. Vi skrattar åt den torftiga vägbeskrivningen som vi fått av kaktanten som består av en väldigt suddig karta och en lantlig vägbeskrivning. Vid första granen och brevlådan tar ni höger sen vid stora stenen ska ni köra förbi och sen vänster in på en en större grusväg och sen rakt fram. Typ. Vi såg massor av stenar och granar och grusvägar men till slut hittade vi även fram till stallet och dom gosiga Islandshästarna.
Dom var precis som dom ska. Ulliga och gulliga och turen var perfekt. Vi töltade och brände på korta sträckor i galopp.
Naturen var trolsk och fantastisk. Verkligen bara mysridning och långt ifrån lektionsridning med öppna och sluta, finlir och koncentration. Nu bara hängde vi med på våra trygga vänner med nära till marken som bonus. Mankhöjden är nog bara 140 tror jag på dom här små, snabba, starka trollen.
Efter ridningen åkte vi till en sjö och badade. Det var inte den fräschaste badsjön men det var ändå rätt skönt med ett dopp och lägga sig en stund på bryggan. Simmade man ut fanns det näckrosor och en huggorm kom simmandes.

Väl tillbaka var vi hungriga och trötta som man blir efter 1,5 timmes ridpass. Vi hade fått macklunch som avslutningsfika hos hästarna men nu längtade vi efter middan. 19 30 skulle den serveras och vi led. Hade gärna ätit 18 30 eller 19 00.När väl klockan masat sig fram till 19 30 får vi veta att två pensionärer som bor på Rocklösa har kommit bort på Sörmlandsleden. Så vi måste vänta på dom. Vi förstod på ägaren att det fanns inget alternativ och dom kommer säkert snart. Men det dröjde. Och till slut sa jag att vi måste ha mat. Vi har ridit och inte ätit nått annat än mackor till lunch. När så äntligen paret var på plats och vi trodde att vi skulle få mat så väntade nästa prövning, Då skulle tanten berätta om gården och dess historia, sig själv och maten hon lagat.

Alltså nu dör vi sa vår blickar när vi tittade på varandra. NU VILL VI HA MAT. SLUTA PRATA.
Vid 21 00 fick vi äntligen maten. Den var god och vällagad och allt var ekologiskt från gården och närområdet. Man fick inte ta maten själv vilket jag hade uppskattat utan hon serverade färdiga tallrikar. Jag var hungrig som en varg och hade gärna tagit om.

Frukosten gick i samma stil. Det var ekologiskt och fint uppdukat. Men frallorna var små och det var exakt ett ägg per person. Cissi som sagt till om att hon var laktosintolerant fick nästan inget laktosfritt. Märkligt att fråga om detta och sen inte anpassa.
Vi åkte hem ändå med glada minnen från en mysig helg. Det var ett trevligt ställe och rummen var jättefina. Vi är dock vana från våra andra ridweekends att det är lite mer lyx och generöst med godis, frukt och fika och att man månar mer om sina gäster. Två vuxna tjejer på vift vill ju ha lite vardagslyx och inte en köpekaka till kaffet som serveras exakt klockan tre i en automat. Gårdsbutiken som tanten drev måste jag avsluta med att berätta om. Vi trodde vi skulle bunkra med ekologiska ägg men som tur vars å var det kö in och vi hann se priserna. 15 kronor per ägg tror jag det var. 100 kronor för 6 ägg. Vi avstod gårdsbutiken och körde hem. Glada och nöjda i stort. Vi hade ju ändå haft en mysig tjej helg med rolig turridning. Men tveksamt om vi åker tillbaka till Rocklösa.

Kommentarer